Loading...

Groene stroom Duivendrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Duivendrecht vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Duivendrecht en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Duivendrecht

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Duivendrecht vergelijken (juni 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Duivendrecht vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, zon, bodem, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Sondel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Duivendrecht

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ouder-Amstel.

groene-stroom-duivendrecht

Een energieneutrale woning in Duivendrecht rond juni 2022

Op onze website check je handige details over groene stroom Duivendrecht. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Duivendrecht wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “korter douchen” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Evengoed, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (AWB, Remeha, Atag, Nefit of Intergas) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Duivendrecht vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De totaalprijs varieert tussen €2300 – €6600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Musselkanaal afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Duivendrecht actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande verbintenis annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Duivendrecht een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je bijgaand enkele stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je nu welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Duivendrecht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.