Loading...

Groene stroom Musselkanaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Musselkanaal vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Musselkanaal en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Musselkanaal

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Musselkanaal vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Musselkanaal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enduris abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, zon, aarde, bodem, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Buggenum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Musselkanaal

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stadskanaal.

groene-stroom-musselkanaal

Een energieneutrale woning in Musselkanaal rond september 2022

Door middel van deze pagina lees je nuttige toelichting op groene stroom Musselkanaal. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Musselkanaal wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Echter, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Musselkanaal is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €2600 tot €6000. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Warmenhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Musselkanaal beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige levering annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Musselkanaal een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Musselkanaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en stroom.