Loading...

Groene stroom Buggenum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Buggenum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Buggenum en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Buggenum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Buggenum vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Snel groene stroom in Buggenum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract afsluiten bij Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, zon, aarde, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Rijpwetering vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Buggenum

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leudal.

groene-stroom-buggenum

Een energieneutrale woning in Buggenum rond december 2022

Op deze website bekijk je handige details over groene stroom Buggenum. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Buggenum zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het leverancier. Intussen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Buggenum is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3500 tot €7400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lichtenvoorde afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Buggenum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Buggenum flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna de meest populaire stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Buggenum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.