Loading...

Groene stroom Rijpwetering Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Rijpwetering vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rijpwetering of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rijpwetering

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijpwetering vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Rijpwetering vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie vergelijken bij Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Giessen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Rijpwetering

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-rijpwetering

Een energieneutrale woning in Rijpwetering rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige details over groene stroom Rijpwetering. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rijpwetering wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw leverancier. Maar, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rijpwetering is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3100 – €6300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Baexem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Engie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Rijpwetering actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het actuele contract ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Rijpwetering een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel klanten die kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check ontdek je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Rijpwetering vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.