Loading...

Groene stroom Giessen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Giessen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Giessen en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Giessen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Giessen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Giessen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Veen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Giessen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-giessen

Een energieneutrale woning in Giessen rond september 2022

Door middel van deze webpagina ontdek je nuttige details over groene stroom Giessen. Maar, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Giessen wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en maak van je koelkast geen iglo. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Atag, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Giessen kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De investering varieert tussen €2300 t/m €7500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oosternieland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Giessen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende contract beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Giessen flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Giessen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.