Loading...

Groene stroom Oosternieland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Oosternieland vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oosternieland en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oosternieland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosternieland vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Oosternieland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: NLE oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Dwingeloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oosternieland

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-oosternieland

Een energieneutrale woning in Oosternieland rond juni 2024

Op deze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Oosternieland. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosternieland zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en sloffen dragen in huis. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van AWB, Nefit, Atag, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oosternieland vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €3600 t/m €6900. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Zetten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oosternieland aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het actuele verbintenis stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oosternieland flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten ontdek je hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Oosternieland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.