Loading...

Groene stroom Zetten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Zetten vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zetten of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zetten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zetten vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Zetten vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, bodem, zon, wind, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Nagele vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zetten

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-zetten

Een energieneutrale woning in Zetten rond juni 2024

Met behulp van deze website ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Zetten. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zetten is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en geen tweede koelkast gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zetten is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €3300 – €6500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie je direct welke groene stroom aanbieders in Zetten voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie bestaande levering stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zetten aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer families die neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten bekijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check check je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zetten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.