Loading...

Groene stroom Heel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, stabiele bronnen als wind, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Heel vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heel en check de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heel vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. À la minute groene stroom in Heel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: E.ON contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Warnsveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Heel

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-heel

Een energieneutrale woning in Heel rond december 2022

Middels onze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Heel. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heel wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “let op het energielabel” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heel kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4100 tot +/- €6600. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Poeldijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Heel beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het actuele abonnement annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heel flink lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer families op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Heel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.