Loading...

Groene stroom Poeldijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Poeldijk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Poeldijk of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Poeldijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Poeldijk vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Poeldijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Firdgum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Poeldijk

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westland.

groene-stroom-poeldijk

Een energieneutrale woning in Poeldijk rond mei 2024

Via onze website detecteer je bruikbare details over groene stroom Poeldijk. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Poeldijk is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Poeldijk is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €2700 tot €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Amen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Poeldijk beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je lopende contract annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Poeldijk flink lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten tref je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je moeiteloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Poeldijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.