Loading...

Groene stroom Firdgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Firdgum vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Firdgum en check de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Firdgum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Firdgum vergelijken (maart 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Firdgum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, aarde, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Tjalleberd vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Firdgum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-firdgum

Een energieneutrale woning in Firdgum rond maart 2023

Via onze website check je handige details over groene stroom Firdgum. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Firdgum wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Desondanks, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Firdgum is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4200 t/m €6500. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Nuland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name partijen als Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Firdgum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het actuele abonnement annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Firdgum flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Firdgum vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.