Loading...

Groene stroom Nuland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Nuland vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nuland of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nuland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nuland vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Nuland vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Westland Infra tarieven december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, water, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Deventer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Nuland

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Maasdonk.

groene-stroom-nuland

Een energieneutrale woning in Nuland rond december 2022

Via onze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Nuland. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nuland is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Maar, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nuland is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De investering varieert tussen €2800 – €6700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wirdum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Nuland voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Nuland aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten ontdek je onderstaand de meest populaire contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je vandaag nog welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Nuland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.