Loading...

Groene stroom Wirdum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Wirdum vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wirdum en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wirdum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wirdum vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vergelijk je de beste groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Wirdum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Melissant vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wirdum

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-wirdum

Een energieneutrale woning in Wirdum rond september 2022

Middels deze website ontdek je alle informatie over groene stroom Wirdum. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wirdum is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en maak van je koelkast geen iglo. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij je leverancier. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wirdum vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen de €3500 en €7200. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Grou afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees je à la minute welke groene stroom aanbieders in Wirdum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wirdum flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer families die kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen tref je hierna veel gekozen energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Wirdum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.