Loading...

Groene stroom Grou Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Grou vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Grou of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Grou

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Grou vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Grou vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Voerendaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Grou

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-grou

Een energieneutrale woning in Grou rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide uitleg over groene stroom Grou. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grou wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en nooit het licht onnodig aan laten staan. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Grou is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €4400 tot +/- €6600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oude Willem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Grou actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Grou fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten ontdek je hieronder veel gekozen pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker zie je direct welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Grou vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.