Loading...

Groene stroom Oude Willem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Oude Willem vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Oude Willem en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oude Willem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oude Willem vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Oude Willem vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Stedin overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Eleveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oude Willem

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-oude-willem

Een energieneutrale woning in Oude Willem rond december 2022

Aan de hand van deze webpagina vind je handige informatie over groene stroom Oude Willem. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oude Willem wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en maak van je koelkast geen iglo. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Daartegenover, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oude Willem kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De investering ligt tussen de €4400 t/m €7100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zweins afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Oude Willem operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je bestaande contract ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oude Willem een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand enkele energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vind je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oude Willem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.