Loading...

Groene stroom Eleveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Eleveld vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Eleveld en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Eleveld

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eleveld vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Eleveld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Strijensas vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Eleveld

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-eleveld

Een energieneutrale woning in Eleveld rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina vergelijk je belangrijke uitleg over groene stroom Eleveld. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eleveld is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Intussen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha) verbannen. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Eleveld is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €3700 tot +/- €7100. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuwerkerk aan den IJssel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Eleveld actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Eleveld flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten tref je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker check je direct welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Eleveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.