Loading...

Groene stroom Strijensas Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Strijensas vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Strijensas of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Strijensas

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Strijensas vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Strijensas vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bodem, wind, aarde, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hoogeloon vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Strijensas

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Strijen.

groene-stroom-strijensas

Een energieneutrale woning in Strijensas rond juni 2024

Met onze website detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Strijensas. Maar, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Strijensas wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele hr-ketel (Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit of Atag) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Strijensas kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €4100 t/m €6600. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Glind afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Strijensas operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Strijensas sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Strijensas vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.