Loading...

Groene stroom Hoogeloon Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Hoogeloon vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hoogeloon of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hoogeloon

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogeloon vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Hoogeloon vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Eneco 3 jaar contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, zon, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Witmarsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hoogeloon

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bladel.

groene-stroom-hoogeloon

Een energieneutrale woning in Hoogeloon rond april 2024

Op deze pagina vergelijk je alle informatie over groene stroom Hoogeloon. Maar, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoogeloon wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoogeloon vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen €3700 tot +/- €7200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Saasveld afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je snel welke groene stroom aanbieders in Hoogeloon actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je huidige abonnement stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Hoogeloon een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vind je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je gemakkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Hoogeloon vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.