Loading...

Groene stroom Saasveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Saasveld vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Saasveld en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Saasveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Saasveld vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Saasveld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Guttecoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Saasveld

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-saasveld

Een energieneutrale woning in Saasveld rond mei 2024

Middels deze website vind je praktische informatie over groene stroom Saasveld. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Saasveld wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Atag, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Saasveld is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €2800 t/m €6700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Benthuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Saasveld beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige pakket beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Saasveld fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je bijgaand enkele stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Saasveld vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.