Loading...

Groene stroom Benthuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Benthuizen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Benthuizen of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Benthuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Benthuizen vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Benthuizen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, aarde, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oudega vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Benthuizen

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-benthuizen

Een energieneutrale woning in Benthuizen rond november 2023

Via deze webpagina check je nuttige toelichting op groene stroom Benthuizen. Maar, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Benthuizen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en je vriezer waterpas zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Evengoed, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Benthuizen is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De investering schommelt tussen €3900 tot +/- €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Klazienaveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke partijen als Engie, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Benthuizen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie huidige abonnement beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Benthuizen een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen tref je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Benthuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.