Loading...

Groene stroom Klazienaveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Klazienaveen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Klazienaveen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Klazienaveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Klazienaveen vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Klazienaveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, water, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Zwinderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Klazienaveen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Emmen.

groene-stroom-klazienaveen

Een energieneutrale woning in Klazienaveen rond mei 2024

Via deze pagina vergelijk je alle details over groene stroom Klazienaveen. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Klazienaveen zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Klazienaveen is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De prijs varieert tussen €4300 – €6100. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Snikzwaag afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Klazienaveen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande levering ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Klazienaveen aantrekkelijker dan de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je zonder problemen welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Klazienaveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.