Loading...

Groene stroom Snikzwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Snikzwaag vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Snikzwaag en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Snikzwaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Snikzwaag vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Snikzwaag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, zon, bodem, water vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Herkenbosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Snikzwaag

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-snikzwaag

Een energieneutrale woning in Snikzwaag rond juni 2024

Via deze webpagina check je uitgebreide info over groene stroom Snikzwaag. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Snikzwaag wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en niet een te grote koelkast kopen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Daarentegen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Snikzwaag is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €3400 tot €7200. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Bruchterveld afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Snikzwaag operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jouw lopende abonnement annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Snikzwaag sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten ontdek je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Snikzwaag vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.