Loading...

Groene stroom Herkenbosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Herkenbosch vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Herkenbosch en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Herkenbosch

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Herkenbosch vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna check je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Herkenbosch vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Westkapelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Herkenbosch

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-herkenbosch

Een energieneutrale woning in Herkenbosch rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je belangrijke details over groene stroom Herkenbosch. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Herkenbosch zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Daarentegen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Herkenbosch is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2300 tot €6900. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Riel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Herkenbosch aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je actuele contract ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Herkenbosch fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vind je hierna enkele stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check zie je rap welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Herkenbosch vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.