Loading...

Groene stroom Riel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Riel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Riel en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Riel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Riel vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Riel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, wind, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Gendringen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Riel

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Goirle.

groene-stroom-riel

Een energieneutrale woning in Riel rond september 2022

Door middel van deze website check je belangrijke uitleg over groene stroom Riel. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Riel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en dekens op de bank leggen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Riel kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3700 t/m €7700. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Baarle-Nassau afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Riel voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je lopende abonnement annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Riel een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel families die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen vind je hieronder enkele stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Riel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.