Loading...

Groene stroom Baarle-Nassau Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Baarle-Nassau vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Baarle-Nassau of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Baarle-Nassau

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Baarle-Nassau vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Baarle-Nassau vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, water, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Oosterbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Baarle-Nassau

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Baarle-Nassau.

groene-stroom-baarle-nassau

Een energieneutrale woning in Baarle-Nassau rond december 2022

Door middel van deze website bekijk je handige details over groene stroom Baarle-Nassau. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baarle-Nassau zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je maatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Baarle-Nassau is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3000 tot €6200. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Indijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Baarle-Nassau actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Baarle-Nassau een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten ontdek je hieronder de meest populaire energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Baarle-Nassau vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.