Loading...

Groene stroom Oosterbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in Oosterbeek vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oosterbeek of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oosterbeek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterbeek vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Oosterbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals wind, aarde, bodem, water, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Drouwenermond vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oosterbeek

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Renkum.

groene-stroom-oosterbeek

Een energieneutrale woning in Oosterbeek rond december 2022

Via deze website detecteer je bruikbare toelichting op groene stroom Oosterbeek. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosterbeek wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en niet een te grote koelkast kopen. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Echter, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke cv-ketel (van AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oosterbeek is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De prijs ligt tussen de €2400 tot +/- €6700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zegveld afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je vlug welke groene stroom aanbieders in Oosterbeek voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie huidige abonnement stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oosterbeek flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer mensen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Oosterbeek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.