Loading...

Groene stroom Zegveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Zegveld vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zegveld en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zegveld

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zegveld vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Zegveld vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, water, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Munnekeburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zegveld

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Woerden.

groene-stroom-zegveld

Een energieneutrale woning in Zegveld rond december 2023

Met behulp van deze pagina vind je alle informatie over groene stroom Zegveld. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zegveld wint aan interesse. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Intussen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Remeha, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zegveld is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3900 tot +/- €7500. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Haulerwijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers als Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Zegveld aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je lopende pakket ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zegveld sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel gezinnen die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten tref je hieronder enkele abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check detecteer je probleemloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zegveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.