Loading...

Groene stroom Munnekeburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Munnekeburen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Munnekeburen en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Munnekeburen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Munnekeburen vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna bekijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Munnekeburen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vandebron abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Brummen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Munnekeburen

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-munnekeburen

Een energieneutrale woning in Munnekeburen rond mei 2024

D.m.v. onze website detecteer je alle details over groene stroom Munnekeburen. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Munnekeburen wint aan interesse. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Niettemin, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Munnekeburen vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. Het tarief schommelt tussen €4000 t/m €6000. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Wapserveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Munnekeburen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Munnekeburen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die daardoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen vind je bijgaand toonaangevende contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je nu welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Munnekeburen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.