Loading...

Groene stroom Wapserveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Wapserveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wapserveen en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wapserveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wapserveen vergelijken (maart 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Wapserveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: maandelijkse kosten Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Leuvenheim vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Wapserveen

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-wapserveen

Een energieneutrale woning in Wapserveen rond maart 2023

Met onze website bekijk je nuttige informatie over groene stroom Wapserveen. Maar, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wapserveen zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wapserveen kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €3000 – €6100. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Farmsum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Wapserveen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie bestaande levering stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wapserveen fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je onmiddellijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wapserveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.