Loading...

Groene stroom Leuvenheim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie check kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Leuvenheim vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Leuvenheim of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Leuvenheim

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leuvenheim vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Leuvenheim vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: E.ON actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, steenkool (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Baars vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Leuvenheim

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Brummen.

groene-stroom-leuvenheim

Een energieneutrale woning in Leuvenheim rond juni 2024

Aan de hand van onze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Leuvenheim. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leuvenheim wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je leverancier. Maar, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Leuvenheim vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4200 tot +/- €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Tienray afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Leuvenheim beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende pakket beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Leuvenheim een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen vind je bijgaand enkele contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je gemakkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Leuvenheim vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.