Loading...

Groene stroom Baars Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Baars vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Baars of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Baars

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Baars vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Baars vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, bio, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oosterend vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Baars

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-baars

Een energieneutrale woning in Baars rond juli 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Baars. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baars wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Baars vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief ligt in de range tussen de €3900 tot €6100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Ingen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Baars aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande pakket stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Baars aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten tref je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Baars vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.