Loading...

Groene stroom Oosterend Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Oosterend vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Oosterend en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oosterend

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterend vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Oosterend vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Huismerk Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Druten vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oosterend

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Texel.

groene-stroom-oosterend

Een energieneutrale woning in Oosterend rond juni 2024

Op deze webpagina bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Oosterend. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterend is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Atag of Intergas) verbannen. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterend is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €4300 en €6600. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Zeijerveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oosterend operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oosterend aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. We horen van veel families die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hieronder enkele energiepakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Oosterend vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.