Loading...

Groene stroom Druten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Druten vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Druten of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Druten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Druten vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Druten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Son vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Druten

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Druten.

groene-stroom-druten

Een energieneutrale woning in Druten rond juni 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige info over groene stroom Druten. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Druten wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en was op een lagere temperatuur. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Druten is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 tot +/- €7400. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Muntendam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Druten voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je bestaande contract ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Druten sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel families die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Druten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.