Loading...

Groene stroom Muntendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Muntendam vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Muntendam of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Muntendam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Muntendam vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Muntendam vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enexis abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Buchten vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Muntendam

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Menterwolde.

groene-stroom-muntendam

Een energieneutrale woning in Muntendam rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige toelichting op groene stroom Muntendam. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Muntendam wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Muntendam kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2900 t/m €7000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Warfhuizen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Muntendam operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige levering stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Muntendam aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vergelijk je snel welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Muntendam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.