Loading...

Groene stroom Warfhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Warfhuizen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Warfhuizen en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Warfhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Warfhuizen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je alle groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Warfhuizen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, bio, wind, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lexmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Warfhuizen

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-warfhuizen

Een energieneutrale woning in Warfhuizen rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je handige info over groene stroom Warfhuizen. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warfhuizen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Warfhuizen is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4100 – €7500. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Feinsum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name partijen als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Warfhuizen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Warfhuizen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel families die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand vaak bestelde pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker achterhaal je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Warfhuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en stroom.