Loading...

Groene stroom Feinsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, duurzame bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Feinsum vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Feinsum en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Feinsum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Feinsum vergelijken (juli 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Feinsum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, zon, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, steenkool (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Zoek ook naar groene energie Tilligte vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Feinsum

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-feinsum

Een energieneutrale woning in Feinsum rond juli 2022

Middels deze website vind je handige toelichting op groene stroom Feinsum. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Feinsum wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Echter, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Feinsum kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €3900 en €7600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nootdorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Feinsum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je huidige abonnement annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Feinsum fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer mensen die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten tref je hierna enkele pakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Feinsum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.