Loading...

Groene stroom Nootdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nootdorp vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Nootdorp en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nootdorp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nootdorp vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Nootdorp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vrijopnaam tarieven september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, wind, aarde, bio, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Den Velde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nootdorp

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

groene-stroom-nootdorp

Een energieneutrale woning in Nootdorp rond september 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare details over groene stroom Nootdorp. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nootdorp wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nootdorp is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €4300 tot +/- €7300. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kotten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Nootdorp voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Nootdorp aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Nootdorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.