Loading...

Groene stroom Kotten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, zon, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Kotten vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kotten en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kotten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kotten vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Kotten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, water, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Megen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kotten

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-kotten

Een energieneutrale woning in Kotten rond mei 2024

Middels deze website bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Kotten. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kotten wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. O.a. “kouder douchen” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kotten is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €4300 tot €7000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Gronsveld afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kotten actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige verbintenis stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Kotten een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vind je hieronder de meest populaire pakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker zie je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Kotten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.