Loading...

Groene stroom Megen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Megen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Megen of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Megen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Megen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Megen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Eneco groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Boerakker vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Megen

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oss.

groene-stroom-megen

Een energieneutrale woning in Megen rond december 2022

Op basis van deze webpagina bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Megen. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Megen wordt steeds populairder. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Megen is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2900 t/m €6700. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Vlierden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Megen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je lopende contract ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Megen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vergelijk je onderstaand enkele contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker check je à la minute welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Megen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.