Loading...

Groene stroom Boerakker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Boerakker vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Boerakker of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Boerakker

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boerakker vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Boerakker vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, zon, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Plasmolen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Boerakker

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-boerakker

Een energieneutrale woning in Boerakker rond mei 2024

Met behulp van onze website detecteer je alle informatie over groene stroom Boerakker. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boerakker wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “korter douchen” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Nefit) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Boerakker kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €3900 – €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Laag-Soeren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Boerakker operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: het actuele contract beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Boerakker fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel families die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten bekijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Boerakker vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.