Loading...

Groene stroom Laag-Soeren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Laag-Soeren vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Laag-Soeren en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Laag-Soeren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Laag-Soeren vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Laag-Soeren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, aarde, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Ambt Delden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Laag-Soeren

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rheden.

groene-stroom-laag-soeren

Een energieneutrale woning in Laag-Soeren rond december 2022

Op basis van deze pagina vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Laag-Soeren. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Laag-Soeren is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Laag-Soeren is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €4400 tot €7200. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Stramproy afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Laag-Soeren aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je bestaande abonnement beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Laag-Soeren sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je hierna vaak bestelde pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check detecteer je vlug welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Laag-Soeren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.