Loading...

Groene stroom Ambt Delden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Ambt Delden vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ambt Delden en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ambt Delden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ambt Delden vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Ambt Delden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nuenen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ambt Delden

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-ambt-delden

Een energieneutrale woning in Ambt Delden rond november 2023

Aan de hand van deze pagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Ambt Delden. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ambt Delden wint aan interesse. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. O.a. “wassen op 30 graden” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ambt Delden vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2500 t/m €7100. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Hoog Soeren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ambt Delden operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ambt Delden aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer families op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je à la minute welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Ambt Delden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.