Loading...

Groene stroom Nuenen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Nuenen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Nuenen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nuenen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nuenen vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Nuenen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Stedin tarieven september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, bio, zon, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Deurningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nuenen

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

groene-stroom-nuenen

Een energieneutrale woning in Nuenen rond september 2022

Met deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Nuenen. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nuenen wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “apparaten uitschakelen” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nuenen kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €6600. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Ratum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nuenen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nuenen aantrekkelijker dan de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Nuenen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.