Loading...

Groene stroom Ratum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Ratum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ratum en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ratum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ratum vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Ratum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, water, aarde, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Melick vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ratum

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-ratum

Een energieneutrale woning in Ratum rond juni 2024

Met onze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom Ratum. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ratum zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ratum is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4200 tot +/- €6900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Grootegast afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ratum operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ratum fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vind je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ratum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.