Loading...

Groene stroom Grootegast Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Grootegast vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Grootegast en check de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Grootegast

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Grootegast vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Snel groene stroom in Grootegast vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Vlist vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Grootegast

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Grootegast.

groene-stroom-grootegast

Een energieneutrale woning in Grootegast rond mei 2024

Met behulp van deze webpagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Grootegast. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grootegast wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energiebedrijf. Evenwel, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Grootegast vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €4300 t/m €6900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Oude Pekela afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Grootegast operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het huidige contract opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Grootegast fors lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je spoedig welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Grootegast vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.