Loading...

Groene stroom Oude Pekela Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Oude Pekela vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oude Pekela en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oude Pekela

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oude Pekela vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Oude Pekela vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Elburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Oude Pekela

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Pekela.

groene-stroom-oude-pekela

Een energieneutrale woning in Oude Pekela rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide informatie over groene stroom Oude Pekela. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oude Pekela zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je leverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oude Pekela kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 tot +/- €6000. Via de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zwartsluis afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oude Pekela operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je lopende levering beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Oude Pekela fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je nu welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oude Pekela vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.