Loading...

Groene stroom Elburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan je rap alle groene energieleveranciers in Elburg vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Elburg en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Elburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Elburg vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Elburg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Strijbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Elburg

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Elburg.

groene-stroom-elburg

Een energieneutrale woning in Elburg rond juli 2024

Met deze website bekijk je alle details over groene stroom Elburg. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elburg zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Desondanks, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Elburg is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €2300 – €6000. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuwerbrug aan den Rijn afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Elburg actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Elburg flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vind je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Elburg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.