Loading...

Groene stroom Strijbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Strijbeek vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Strijbeek en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Strijbeek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Strijbeek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Strijbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Hooge Mierde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Strijbeek

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Alphen-Chaam.

groene-stroom-strijbeek

Een energieneutrale woning in Strijbeek rond december 2023

Op deze pagina vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Strijbeek. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Strijbeek wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “gebruik niet de standby modus” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Strijbeek is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen €3200 tot €7400. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in De Cocksdorp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers als Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Strijbeek actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande verbintenis annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Strijbeek flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse contracten vind je onderstaand de meest populaire stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je direct welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Strijbeek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.