Loading...

Groene stroom De Cocksdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kun je nu alle groene energieleveranciers in De Cocksdorp vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in De Cocksdorp of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Cocksdorp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Cocksdorp vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in De Cocksdorp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Den Bosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie De Cocksdorp

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Texel.

groene-stroom-de-cocksdorp

Een energieneutrale woning in De Cocksdorp rond december 2022

Met deze pagina check je alle uitleg over groene stroom De Cocksdorp. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Cocksdorp is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “nemen van ledverlichting” en de gevels isoleren. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Cocksdorp is prijzig. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs ligt tussen de €3800 tot +/- €6200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Luttelgeest afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in De Cocksdorp aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande levering beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie De Cocksdorp een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je hieronder toonaangevende energiecontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check check je meteen welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen De Cocksdorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.