Loading...

Groene stroom Den Bosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Den Bosch vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Den Bosch en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Den Bosch

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Bosch vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Den Bosch vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Grubbenvorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Den Bosch

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente s-Hertogenbosch.

groene-stroom-den-bosch

Een energieneutrale woning in Den Bosch rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina ontdek je handige uitleg over groene stroom Den Bosch. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Bosch wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Den Bosch kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €2700 en €6800. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Benschop afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Den Bosch actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Den Bosch flink lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten ontdek je hierna de meest populaire stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Den Bosch vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.