Loading...

Groene stroom Benschop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Benschop vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Benschop en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Benschop

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Benschop vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Benschop vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woongebied in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Oude-Tonge vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Benschop

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Lopik.

groene-stroom-benschop

Een energieneutrale woning in Benschop rond oktober 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische uitleg over groene stroom Benschop. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Benschop wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Maar, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Benschop kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €2300 en €7100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Klaaswaal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Benschop actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande contract beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Benschop fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten bekijk je hieronder veel gekozen abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Benschop vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.